top of page

Hallberg-Rassy 54

Åsmodell: 2007 Pris: 7 195 000kr
Ansvarig mäklare
Bild-8.jpg

Niklas Lindgren

Telefonummer: 070-950 59 89

Email: niklas@batagent.se

Hallberg-Rassy 54 är en av de elegantaste Rassybåtarna som sjösatts. Tredje ägaren säljer efter att ha gjort en större uppgradering 2017. Bara att kasta loss!
 

Hallberg-Rassy 54 ersatte 2006 den framgångsrika Hallberg-Rassy 53. Hallberg-Rassy 54 blev betydligt modernare i formen vilket resulterade i både bättre volym under däck och bättre fart genom vattnet.  Här är också rodret nästan lika djupt som kölen, och hela båten andas än mer segling, vilket ger ökad glädje och trygghet vid längre passager.
 

Under däck finns allt och lite till, en genomtänkt planlösning med durk i samma nivå i hela båten, bra svängrum och ståhöjd och fantastiska hytter, stort pentry, navigationsplats värdig en rejäl oceanseglare, motorrum där du kan gå in, och en mycket rymlig salong med bl a de berömda ”Rassy-fåtöljerna”. Ägarhytten i aktern med stor dubbelkoj i centrum, separat badrum med dusch, separat arbetsplats och gott om stuv i hela hytten. För om masten finns ytterligare en hytt med dubbelkoj, det som Hallberg-Rassy kallar ”super-cabin”. För om denna finns en mer klassisk förpik. För om masten finns också ett rymligt badrum med dusch och tvättmaskin.
 

Inredningen i denna Hallberg-Rassy 54 är mycket elegant i tillvalet teak. Utrustningslistan är diger från första början då detta var varvets utställningsbåt och tillika Magnus Rassys båt. Nuvarande, tredje ägaren, lät Orust Yacht Services göra en större genomgång och uppgradering av de flesta systemen ombord 2017 inför en planerad världsomsegling. Båten är nu tillbaka i Sverige efter att ha varit en vända i Karibien. Stora tankar för både diesel och vatten ger möjlighet att rå dig själv länge på havet utan att behöva gå hamn. Härligt både när och fjärran.
 

Tack vare Hallberg-Rassy konceptet ”knappsegling” med hydraulisk segelhantering och elektriska vinschar så hanteras båten under gång enkelt av en person. Rejäl huvudmaskin och bogpropeller gör hamnmanövrar säkra. Den två-växlade Gori-propellern ger dessutom både bra tryck vid manövrar och ökad räckvidd vid motorgång i lugnt väder.
 

Denna Hallberg-Rassy 54 från 2007 med i princip "extra allt" är redo för allt och möjligen lite till! Jorden runt?!

FAKTA

Längd: 16,74 m

LVL: 14,30 m

Bredd: 4,70 m

Djup: 2,30 m

Depl:   26300 kg

Kölvikt: 9750 kg

Design: German Frers

Motor: Volvo Penta D4-180, 180 Hk, propelleraxel, trebladig Gori folding-propeller

Bränsletank: 900 L

Vattentank: 1050 L

bottom of page