top of page

Maxi 33

Åsmodell: 1991 | Pris: 425 000kr
Ansvarig mäklare
Bild-10.jpg

Emil Alm

Maxi 33 i ett fint skick säljes nu av sina andra ägare. Integrerad badbrygga och synnerligen välutrustad är hon nu redo för nya ägare att ta över.
 

När Pelle Petterson ritade Maxi 33 tog han skrovet från Maxi 999 och gjorde en kortare rigg, tyngre köl samt mittsittbrunn med fast vindruta. Hon blev en omedelbar succe och tillverkades under 12 års tid i ca 800 exemplar. Detta ex är en av de sist byggda och förmodligen det enda exet med efterföljaren Maxi 34’ans akterspegel med integrerad badplattform. Mycket bekvämt under lata soliga dagar med mycket bad, men även ur ett säkerhetsperspektiv om olyckan skulle vara framme och man skulle behöva bärga nån person ur vattnet.

 

Invändigt innehåller hon det man kan önska sig i form av komfort, fin salong med gott om sittplatser och förvaring. Pentry med gasolspis/ugn, kyl och dubbla diskhoar med v/k vatten. En föpik med dubbelkoj samt en stor akterkabin med två rejäla kojplatser. samt nedgång från sitbrunnen Vill man kan man även bädda ner i salongen för totalt 6-7 sovande. Naturligvis och WC med septiktank och 2-vägstömning.

 

Sittbrunnen är skyddad men relativt hög sargar och fast vindruta med heltäckande kapell. Alla fall och trimlinor är dragna till sittbrunn för enkel hantering av rigg och segel. Nuvarande ägare har haft sin båt i 20 år och har vårdat och underhållit henne föredömligt. Båten kommer seglingsklar så för nya ägare är det bara att kasta loss och njuta av våra vackra kuster under resterande säsong.

Fakta

Längd 9,90 m

Bredd 3,23 m

Djupgående 1,43. Vingköl

Deplacement 4500 kg

Motor Volvo Penta MD2003, 28hk,  sötvattenkyld sen original

Framdrivning: S-20 drev med fast 2-bladig propeller

Vattentank 150 l

Bränsletank 60 l

Septitank 50

 

Utrustning

För komplett utrustningslista se PDF-fil i annonsen på Båtagent.se, här följer några exempel:

Gasolspis med ugn.

Dieselvärmare

Varmvattenberedare

Elankarspel i aktern

Plotter

Autopilot

Vind/logg/lod

Storsegel

Fock

Genua

Gennaker

bottom of page