top of page

Targa 31 FB MkII

Åsmodell: 2003 Pris: 1 295 000kr
Ansvarig mäklare
Bild-8.jpg

Niklas Lindgren

Telefonummer: 070-950 59 89

Email: niklas@batagent.se

Targa 31 är en riktig åretruntbåt. Mycket rejäl, välbyggd och snabb även i dåligt väder. Tredje ägaren säljer en fin båt från 2003.

Targa 31 är verkligen en båt som lever upp till det som har gjort Targabåtarna smått legendariska. Här förenas arbetsbåtens rejäla utformning och gångkultur med en smart inredning som ger goda utrymmen under däck, detta utan att inkräkta på de stora och praktiska yttre utrymmena. Under däck finns två sovhytter, samt en toalett. Detta utöver den rymliga styrhytten/salongen där pentryt också finns. Dörrar på båda sidor gör att det 'r enkelt att röra sig in och ut i båten, tilläggning kan skötas av skepparen ensam.

De yttre utrymmena är rymliga och lättnavända både vid stillaliggande och när det rullar och rör sig. Fina sittplatser fram, sidodäck som är exemplariska att röra sig på, och ett akterdäck som gör skäl för namnet. Utöver detta finns en fin badbrygga i aktern.

Härliga badutflykter, semester i båt, sportfiske, transport året om, även i snöstorm? Vad du än begära av båten är den med på noterna. Dubbla Volvo-Penta KAD 300 gör rejäl kraft med en toppfart på ca 40 knop. Skrovet är mycket rejält och styvt med bra vinklar, samt en tomvikt på 5000 kg, gör att köregenskaperna även i dåligt väder är på absolut topp. 

Denna båt såldes som ny till England och kom till Stockholm 2010. 2012 köpte nuvarande, tredje ägaren, båten. I nuvarande ägarskap har båten fortsatt vårdats väl och mycket är servat, utbytt och uppgraderat (se utrustningslistan för alla detaljer).

Detta är Targa på "riktigt", djupt och sjöriktigt skrov, välutformade och smarta lösningar ombord, en inredning som är praktisk och rymmer det mesta, detta utan att tumma på de yttre utrymmena.

FAKTA

Längd: 10,14 m

Bredd: 3,15 m

Djup:   0,95 m

Depl:   ca 5600 kg

Design: Johan Carpelan

Motor: 2 x Volvo Penta KAD300 DP EDC (285 Hk per maskin) , 870 gångtimmar       Bränsletank: 780 L

Vattentank: 130 L

bottom of page